Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Paneer (Cheese)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 x ca. 1/2 Litermilk
1/2 TeelöffelWhite vinegar And
1/2 TeelöffelLemon juice Or
1 TasseYogurt
die Zubereitung:

Method: Heat milk and stir constantly to prevent a layer of cream from forming on the top. Remove from heat when it boils and slowly add white vinegar and lemon juice or yogurt. This sours the milk. Strain through a muslin cloth or a double layer of cheese cloth and squeeze out the whey (liquid).

Hang to drip dry for 2-3 hours (or overnight). Then lay out the cheese in a rectangle in a tray and place a weight (the more the better, but at least 10 lbs) on it for 3/4 hour.

Cut it into whatever shape you like.

Pantke) on Thu, 12 Aug 93.


Anmerkungen zum Rezept:
keine