Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Irish Mist Cream
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 1/4 Tassemilk
eggs separated
4 EsslöffelCaster sugar
6 TeelöffelGelatine
1/4 Tassewater boiling
1/3 TasseIrish mist liquer
1/2 TasseWhipped Cream
 Chopped nuts or chocolate
die Zubereitung:

Bring milk to the boil, whisk with the egg yolks and 2 tablespoons of castor sugar. Pour back into the pan, cook over a low heat for 7 minutes being careful not to boil.

Dissolve the gelatine in boiling water, add to the hot milk mixture, stir well. Pour in the Irish mist and refrigerate for around 40 minutes or until the mixture starts to set.

Beat the egg whites until soft peaks form, sprinkle the remaining castor in and beat until the sugar dissolves.

When the milk and egg mixture starts to set fold through 1/2 cup of whipped cream and the beaten egg whites. Pour into 8 glass serving dishes and refrigerate until set.

Decorate with whipped cream, nuts of flakes of chocolate.


Anmerkungen zum Rezept:
keine