Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dan Dan Mein (Noodles with Hot Meat Sauce)
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 x ca. 450 gBeijing-style udon noodles
1 Packung(10 oz) bean sprouts
1 Esslöffelsalad oil
1/2 x ca. 450 glean ground beef
1 Teelöffelgarlic minced
1 Teelöffelgingerroot minced
4 1/2 TeelöffelHorse bean sauce with chili
3/4 Tassechicken broth
2 Esslöffelsherry
1 Esslöffellight soy sauce
1/2 Tassegreen onions chopped
1 Esslöffelcornstarch
2 Esslöffelwater
 Chinese parsley
die Zubereitung:

Cook noodles in boiling water for about 6 minutes, rinse and drain. Place on serving platter. Lightly blanch bean sprouts and arrange around noodles; set aside. In a wok, heat oil and brown beef. Add garlic, ginger, bean sauce; stir-fry 1 minute. Add broth, sherry, and soy sauce; lower heat to medium and cook until liquid is reduced to half. Stir in green onions. Combine cornstarch and water, stir into hot mixture. Cook until sauce thickens. Pour over noodles. Garnish with Chinese parsley. Makes 4 servings.

(December 94)

Reprinted with permission from: The Electric Kitchen & Hawaiian Electric Company, Inc.

[Meal-Master compatible format by Karen Mintzias]


Anmerkungen zum Rezept:
keine