Rezept: |
Rezept drucken
|
ins Rezeptbuch legen
|
als email versenden
|
MealMaster - Ansicht
|
Rezept als PDF
|
Rezept benoten
|
Anmerkung schreiben
|
|
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
1 1/2 Tasse | + 2 T Water |
3 3/4 Tasse | Wheat bread flour |
2 Esslöffel | milk dried |
1 1/2 Teelöffel | salt |
2 Esslöffel | butter |
2 Esslöffel | honey |
1 1/2 Esslöffel | Gluten |
1 Esslöffel | molasses |
1 1/8 Teelöffel | Yeast, fast rise or machine or |
3 Teelöffel | Yeast, active dry |
The trick to making 100% whole wheat bread in your machine is an extra knead, which gives the yeast and gluten a second chance to create a lighter loaf. When your first knead cycle is completed, simply reset the machine and start again - or use the whole wheat cycle, if it's available on your machine.
Success Hints
If your market doesn't stock wheat gluten, try your local health food store.
Remember the extra knead (as usual for wheat bread) - it's especially important for 100% whole wheat bread! You should use only the regular bake cycle.
|
|
Anmerkungen zum Rezept:
keine |