Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Laksa Lemak (Curry Noodles)
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 (A)
1/4 Tasseoil
600 GrammShallots
Cm turmeric root
40 Dried chillies (soaked)
chillies red
 4cm x 5cm dried shrimp paste
10 Candlenuts
Stalks lemongrass
 2.5cm x 5cm galingale
60 Grammprawns dried
1000 GrammLarge prawns, shell retained
16 Tassecoconut milk
Fish cakes, sliced
3 Teelöffelsalt
1500 GrammFresh thick vermicelli
 Scalded & drained
600 GrammBean sprouts
Cucumbers, peeled & shredded
Bunch, mint leaves
die Zubereitung:

Grind A. Heat oil in a wok and fry A until fragrant and oil appears on surface. Put in large prawns and stir fry for 3 minutes until prawns are cooked. Dish out the prawns only and leave aside. This will prevent prawns from being overcooked. Pour in coconut milk and bring to a boil. Put in fish cake slices. When gravy boils again, add prawns and salt.

To serve, put a little thick rice vermicelli into individual serving bowls. Garnish with bean sprouts, cucumber and mint leaves. Pour hot gravy with prawns and fish slices over this.

Compiled by I. Chaudhary


Anmerkungen zum Rezept:
keine