Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Fourteen-Carat Marmalade (Carrot-Lemon-Ginger Marmalade)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 x ca. 450 gCarrots, grated fine
4 Tassesugar
8 grossLemons, Grated rind of
1 Tasselemon juice
1 1/2 TasseFinely cut candied gingerroot
Tools
 Food processor or grater
 Candy thermometer
 Mason jars with lids
die Zubereitung:

Cook the grated carrots in boiling water for 5 minutes and drain in a sieve. Return carrots to the pot and add the sugar, lemon rind, lemon juice, and candied gingerroot.

Bring the mixture to a slow boil, stirring until the sugar dissolves. Continue cooking over low heat, stirring frequently, for 1 1/2 hours. Remove from heat when a candy thermometer reads 220 degrees F., or when the liquid runs off a spoon as a thick syrup.

Carefully spoon the marmalade into hot sterilized jars, filling to within 1/4 inch of the top. Wipe the rims clean and seal the jars with the lids. Process the jars for 10 minutes according to usual canning method.


Anmerkungen zum Rezept:
keine