Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Father Ale
Zutaten für 54 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
16 x ca. 450 g2-row brewer's malt
2 x ca. 450 gCrystal malt (40 Lovibond)
2 x ca. 450 gCrystal malt (90 Lovibond)
2 x ca. 30 gNorthern Brewer leaf hops
 (Freshops)
3 x ca. 30 gHallertauer leaf hops
 (Freshops) after tur
 yeast
die Zubereitung:

Crush all malts. Bring 5+ gallons water to 180 degrees, pour into 40 quart or larger cooler chest, stir in crushed malt. Check temperature, should be near 155 degrees. Mash stirring every 15 minutes for 2 hours. Sparge with 170+ degree water to yield 12 gallons. Boil for 1 hour, adding 2 ounces Norther brewer at 30 minutes. Add 3 ounces Hallertaur after turning off heat. Cover and let sit 5 minutes. Cool and pipe onto the yeast cake from a past batch (see Hb Digest #600). Ferment at least 2 months at 65 degrees. Drink.


Anmerkungen zum Rezept:
keine