Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dark Bread
Zutaten für 2 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassewater warm
1/4 Tassemaple syrup
2 Esslöffelyeast
eggs room temperature
1/4 Tassemolasses
1 Esslöffelcoffee instant
2 EsslöffelCarob powder
4 TasseWhole wheat pastry flour
1 1/2 TasseRye flour
1/2 Tassecornmeal
egg
1 Esslöffelwater
die Zubereitung:

Combine warm water and maple syrup; sprinkle on yeast; set aside. Using a whisk, blend eggs, molasses, and coffee. Add carob powder and 1/2 of flour. Beat until smooth. Using a wooden spoon, mix in rye flour and corn meal; beat thoroughly. Gradually add remaining flour. Turn onto floured work surface and knead 15 minutes. Place in lightly oiled bowl; turn dough so top is also oiled. Cover with a towel and let stand for 1 hour. Turn out, punch down, and knead for 3 minutes. Form into round loaves. Place on lightly oiled cookie sheets. Combine egg and water; use to brush loaves. Let rise again for 1 hour; bake at 350 degrees, 30-40 minutes or until thunking sound is made when bread is hit with a knuckle.


Anmerkungen zum Rezept:
keine