Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Pflaumenkuchen (Plum Cake)
Zutaten für 16  Menge anpassen
die Zutaten:
4 TasseFlour
Sticks butter or marg.
1 TasseSugar
1 TeelöffelSalt
Egg yolks (save whites)
1 EsslöffelVanilla
3 x ca. 450 gPurple plums (the little
 Ones) approx.
 Apricot or peach jam
die Zubereitung:

make a dough from the first 6 ingredients, press into cookie sheet with your fingers, forming a rim. Spread thin layer of peach or apricot jam on top of dough. Now put your plums (which have been quartered) in rows on the dough. Beat egg whites slightly and brush over plums, sprinkle two Tbl of flour over egg whites. Bake at 375 degrees for 40 minutes. If too sour shake some powdered sugar on top.

This can also be made in the winter substituting apples for the plums.


Anmerkungen zum Rezept:
keine