Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Holdermus (Elderberry Mush)
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
500 GrammElderberries without stems (a generous lb)
 Sugar to taste
1 PriseSalt
125 MilliliterMilk (1/2 cup plus 1/2 Tbsp)
50 GrammButter (3 1/2 Tbsp)
1 EsslöffelFlour
die Zubereitung:

From the Allgäu area.

Pull the elderberries off their stems and briefly cook in a skillet with very little water. Then add either a roux or a smooth mixture of milk with a little bit of flour. Constantly stirring, bring to a good boil. Add a spoonful of honey. If the mush has been made with the milk/flour mixture, then pour hot clarified butter on top.

In some places, pan-toasted bread cubes are scattered on top. The elderberry mush is served directly in the copper skillet.

Zeitungsverlag, Kempten. 1976. (Translation/Conversion: Karin Brewer)


Anmerkungen zum Rezept:
keine