Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Orange-flavored beef
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Ken Hom, Guest Chef Mm:Mk VMXV03A
3/4 x ca. 450 gBoneless lean beef
2 Teelöffeldark soy sauce
2 TeelöffelRice wine or dry sherry
1 Teelöffelginger root finely chopped
1 Teelöffelcornstarch
1 Teelöffelsesame oil
1/3 TasseOil, preferably peanut
Dried red chiles, cut in half lengthwise
1 EsslöffelCoarse chopd fresh orange
 Peel, or 2 ts soaked and
 Coarsely chopd dried
 Citrus peel
1/2 TeelöffelFine grnd roasted Sichuan peppercorns (optional)
2 Teelöffeldark soy sauce
1/4 Teelöffelsalt
1 Teelöffelsugar
1/2 Teelöffelsesame oil
die Zubereitung:

Orange-flavor beef is a northern Chinese specialty. Ken Hom's version, substituting fresh orange peel for the traditional dried tangerine peel, is a little different. Cut The Beef into thin slices 2 inches long, cutting against the grain. Put the beef into a bowl together with the soy sauce, rice wine or sherry, ginger, cornstarch and 1 teaspoon of sesame oil. Mix well, then let the mixture marinate for about 20 minutes. Heat the oil in a wok or large skillet until it is very hot. Remove the beef from the marinade with a slotted spoon. Add it to the pan and stir-fry it for 2 minutes until it browns. Remove it and leave to drain in a colander or sieve. Pour off most of the oil, leaving about 1 teaspoon. Reheat the pan over a high heat and then add the dried chiles. Stir-fry them for 10 seconds, and then return the beef to the pan. Add the rest of the ingredients and stir-fry for 4 minutes, mixing well. Serve the dish at once.


Anmerkungen zum Rezept:
keine