Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Paneer Makhanwala
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
250 GrammPaneer; (cut into cubes of
 1" each)
1/2 EsslöffelGrated Paneer or Cheese
Garlic Cloves; (8 to 10)
onion
1 inch piece Ginger
Bayleaf
1 inch stick Cinnamon
cloves
Cardamom
1 TeelöffelRed Chilli powder
1/4 TeelöffelTurmeric Powder
 salt
1/2 Teelöffelgaram masala
2 EsslöffelMalai or Cream
1/2 Esslöffelbutter
1/2 EsslöffelCoriander chopped
3 EsslöffelTomato puree
1/4 Teelöffelsugar
1 TeelöffelKasoori Methi
 Ghee to deep fry paneer
die Zubereitung:

Deep fry paneer in hot ghee till light golden. Keep aside.

Grind the onions, ginger and garlic to a paste.

Heat 1/2 tablespoon of ghee (use the one in which paneer was fried) in a heavy saucepan.

Add clove, bayleaf, cardamom and cinnamon. Fry for 3-4 seconds.

Add the paste and fry till golden.

Add the dry masala, sugar and tomato puree. Fry for 2 minutes.

Add 2 cups of water. Simmer on low flames for 7-8 minutes.

Add the malai, butter, methi, paneer pieces and cook for 2 minutes till paneer softens.

Transfer to serving dish.

Garnish with chopped coriander and grated paneer.

Serve hot with parathas or naans.

Making time : 25 minutes

Serves : 4

Shelf life : Best fresh


Anmerkungen zum Rezept:
keine