Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lathero Keik (Oil Cake)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
8 x 30 mlolive oil
12 x ca. 30 gsugar
1 1/2 x ca. 450 gflour
12 x ca. 30 gcurrants
Pinches salt
Orange; juice and rind
Lemon; juice and rind
1 EsslöffelBrandy
1 TeelöffelBaking soda
 cinnamon
die Zubereitung:

1. Preheat the oven to 180 °C/325°F or gas mark 4.

2. Beat the oil and sugar together.

3. Sift together the flour, salt, soda and cinnamon.

4. Slowly mix the dry ingredients and the juice into the oil mixture.

5. Roll the currants in a little flour and mix them in.

6. Add the rind and brandy, adding a little extra water if the mixture seems too thick.

7. Place in a greased baking tin, at least 8" in diameter and 3" deep, and bake in a moderate oven for about an hour.


Anmerkungen zum Rezept:
keine