Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Warm Lemon Pudding
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tassesugar
5 Esslöffelcornstarch
1/8 TeelöffelSalt (opt.)
2 TasseLow-fat (2%) milk
1 grossEgg lightly beaten
1/4 Tasselemon juice
1 TeelöffelLemon rind finely grated
die Zubereitung:

1. In 1-quart microwave-safe bowl, combine sugar, cornstarch, and salt, if desired; stir in 1/4 C of the milk, mixing until cornstarch dissolves. Add remaining milk. Microwave, uncovered, on high (100 percent) 3 minutes, whisking mixture well after 2 minutes.

2. Gradually stir egg into milk mixture until well blended. Stir in lemon juice and lemon rind. Microwave mixture on medium (50 percent) 2 minutes, beating well after 1 minute; mixture should boil and thicken. Taste to be sure cornstarch has cooked completely. If starchy in flavor, microwave on medium (50 percent) 30 to 60 seconds longer.

3. Strain pudding into four 5-oz custard cups or small serving bowls. Set aside to cool slightly; serve warm.

Country Living/December/92 Scanned & fixed by Di Pahl & <gg>


Anmerkungen zum Rezept: