Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Orange Breakfast Scones
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 1/4 Tasseflour
3 Esslöffelsugar
1 Esslöffelbaking powder
2 1/2 Teelöffelorange peel grated
1/3 TasseButter (I have substituted lowfat cream cheese with success for the butter in scones-keeps the consistency well)
1/2 TasseMandarin orange segments, drained and chopped
1/2 TasseDried cranberries, chopped
1 TasseSour cream, regular, light or no fat
egg
2 EsslöffelOrange juice or mandarin orange liquid
1 Esslöffelsugar
die Zubereitung:

Heat oven to 400. In large bowl, combine flour, 3 tb sugar, baking powder and orange peel. Cut in butter until crumbly. Stir in mandarin oranges and cranberries. In small bowl combine sour cream , egg and orange juice and beat with a wire whisk until smooth. Stir sour cream mixture into flour mixture until well mixed. Mixture will be dry. Spread in greased 9-inch round cake pan. Sprinkle with 1 tb sugar. Bake for 28-32 minutes or until wooden pick inserted in center comes out clean and scone is lightly browned. Cool 5 minutes and remove from pan. Cut into wedges. 8 servings.


Anmerkungen zum Rezept:
keine