Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Old-Time Popcorn Balls
Zutaten für 13 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
20 TassePopcorn (1 cup unpopped)
2 Tassesugar
1 Tassewater
1/2 Tassecorn syrup light
1 Teelöffelvinegar
1/2 Teelöffelsalt
1 Teelöffelvanilla
die Zubereitung:

Preheat oven to 300. Remove all unpopped kernels from popped corn. Put popcorn in a large roasting pan; keep warm in oven. Butter the sides of a 2-quart saucepan. In it combine sugar, water, corn syrup, vinegar, and salt. Cook to 270 deg (soft-crack stage), stirring frequently (mixture should boil gently over entire surface). Remove from heat; stir in vanilla. Slowly pour mixture over hot popcorn. Stir just until mixed. Butter hands; using a buttered cup, sccop up popcorn mixture. Shape with buttered hands into 2-1/2 to 3-inch balls.

71511, 2253, Gt Cookbook echo moderator at net/node 004/005


Anmerkungen zum Rezept:
keine