Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Maraschino Cherry Cake
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Tasseflour
1 1/2 Teelöffelbaking powder
1/2 Teelöffelsalt
Stick butter or margarine
1 TasseSugar divided
eggs separated
1/3 TasseMaraschino cherry juice
 milk
1/2 TasseMaraschino cherries chopped
1/2 Tassenuts chopped
die Zubereitung:

Sift flour, baking powder and salt three times. In another bowl, cream until fluffy the butter and 2/3 cup of sugar. Add egg yolks; beat until light. Combine cherry juice and enough milk to make 7/8 cup liquid. Add alternately to creamed mixture the flour mixture and liquid ending with flour. Mix well. Stir in cherries and nuts. Beat egg whites until just stiff; add reserved sugar and beat stiff; fold into batter. Pour into greased and lightly floured 9x13-inch baking, 2 8-inch heart shaped pans, 1 greased and floured Bundt cake pan or tube pan. Bake at 350 degrees for 30 to 35 minutes (9x13-inch cake); 25-30 minutes (heart shaped pans), 40 to 45 minutes (Bundt or tube cake pan) or until cake tests done. Cool completely and top with Cherry Cream Frosting, or as desired.


Anmerkungen zum Rezept:
keine