Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lamb and Mushroom Korma
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 Esslöffelcorn oil
1 grossOnion coarsely chopped
Piece ginger root, peeled, chopped (1.5")
cloves garlic crushed
1 Teelöffelground cumin
1 Teelöffelcoriander ground
Cardamom pods, crushed, seeded
1/2 Teelöffelturmeric
1 1/2 x ca. 450 gLean lamb, cut in cubes
1 1/4 Tasseyogurt plain
6 x ca. 30 gButton mushrooms sliced
1 Esslöffellemon juice
 salt
 pepper freshly ground
 Lime slices, 1/4s (opt)
 Fresh cilantro sprigs (opt)
 Nan bread
 Saffron rice
die Zubereitung:

Heat oil in a saucepan. Add onion and fry gently until lightly golden. Add ginger, garlic, cumin, coriander, cardamom seeds and turmeric and fry gently 2 minutes, stirring constantly. Add lamb and fry until brown, stirring frequently. Stir in yogurt and bring to a boil.

Stir well, cover and cook gently 45 minutes, stirring occasionally. Add mushrooms, re-cover and cook 15 minutes or until lamb is tender and yogurt is absorbed. Stir in lemon juice, salt and pepper and cook, uncovered, 5 minutes. Garnish with lime pieces and cilantro sprigs, if desired, and serve hot with Nan bread and saffron rice.


Anmerkungen zum Rezept:
keine