Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Kaeng Gung Sapporot (Prawn Curry with Pineapple)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 peanut oil
1/4 TasseOnion, chop fine
3 EsslöffelDried shrimp, chop fine
3 EsslöffelLemon grass, chop fine
3 EsslöffelGalangal, chop fine
1/2 TeelöffelShrimp paste
1 TeelöffelChili paste (up to 4)
2 Tassecoconut milk
1 Esslöffelfish sauce
1 TeelöffelPalm sugar
1 x ca. 450 gShelled prawns
2 TassePineapple chunks
die Zubereitung:

Here's a few Thai Prawn recipes - one for soup and two curries. If you are not familiar with some of the ingredients, any Asian grocery store will be able to help you. Or email me if you have any questions. I got these recipes from "The Lemon Grass and Galangal Cookbook".

Heat wok. Add peanut oil, onion, dried shrimp, lemon grass, galangal, shrimp paste and chili paste. Stir fry for 2 minutes until oil is aromatic. Add coconut milk, fish sauce and palm sugar and bring to a boil. Reduce to half. Add prawns and pineapple, simmer 3-4 minutes.

Yield - 4 cups


Anmerkungen zum Rezept:
keine