Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Bouillabaisse
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 Tasseolive oil
1 Tassecelery chopped
1 Tasseonion chopped
1 TasseChopped leek; (white part only)
Cloves garlic minced
1 Teelöffelthyme
Bayleaf
1/2 Tasseparsley leaves fresh, chopped
1 Dose(28 oz) whole tomatoes
1/2 Tassewhite wine
1/2 Tassewater
1 TasseBottled clam juice
4 Tropfentabasco
1 Prisesaffron optional
1 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelpepper
Inch piece orange peel
1 x ca. 450 gFresh red snapper; striped bass or other firm white fish cut into chunks
18 Mussels; scrubbed & debearded
18 Raw shrimp; peeled & deveined
12 Sea scallops
18 Littleneck clams; scrubbed well
1/4 TasseCourvoisier.
die Zubereitung:

Recipe from "En Appreciation du Cognac" a recipe booklet from Courvoisier

Heat olive oil in a large 6 qt. Pot. Add celery, onion, leek, & garlic & saute until vegetables are soft, about 5 minutes. Add remaining ingredients, except seafood, to pot. Break up tomatoes with a spoon. Bring to a boil, reduce heat & cover. Cook for 20 minutes.

Add fish & shellfish, placing the heavier shellfish on the bottom. Bring to a boil, reduce heat and cook just until fish is done, about 10 minutes. Add courvoisier. Serve with crusty french garlic bread.


Anmerkungen zum Rezept:
keine