Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Adai
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tasserice
1/3 TasseUrad dal
1/3 TasseChana dal
1/3 TasseYellow split peas
1 Teelöffelsalt
1 TeelöffelRed chilli powder
1 grossOnion (opt)
Carrot (opt)
1/4 TasseCoconut, grated (opt)
die Zubereitung:

Mix rice, chana dal, urad dal, and yellow split peas in a large vessel. Soak in a lot of water for about 2 hours.

Grind the soaked mixture with chili powder and salt coarsely, without adding much water.

Ferment for about 3 - 4 hours, then refrigerate or freeze. In cold weather, the fermenting process might take longer, and it might be a good idea to ferment in an oven (the pilot light will keep the mixture warm).

Add either onions (finely cut), carrot (grated) or coconut before preparing.

Freezing Notes

If freezing, only ferment for about an hour. The mixture will have to be left out for a while before being ready to use.

Rajeev Krishnamoorthy, rajeev@twain.Ee.Cornell.Edu


Anmerkungen zum Rezept:
keine