Rezept: |
Rezept drucken
|
ins Rezeptbuch legen
|
als email versenden
|
MealMaster - Ansicht
|
Rezept als PDF
|
Rezept benoten
|
Anmerkung schreiben
|
|
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
3/4 Tasse | Unsalted butter, at room |
| Temperature |
1 Tasse | sugar granulated |
3 | egg yolks |
1 1/2 Teelöffel | lemon rind grated |
1 1/2 Teelöffel | lemon juice |
1 1/2 Teelöffel | Cherry liqueur (Kirsch) |
1/8 Teelöffel | salt |
2 Tasse | all-purpose flour |
| Colored sugar crystals or |
| Plain pearl sugar crystals |
1. Beat butter, sugar, egg yolks, lemon rind, lemon juice, cherry liqueur and salt in large mixer bowl. Stir in the flour. Shape into ball; cover and refrigerate for 1 hour.
2. Heat oven to 350 degrees. Roll dough 1/8-inch thick on lightly floured cloth-covered board. Cut into desired shapes. Place on greased baking sheet; sprinkle with sugar crystals. Bake 10 minutes (cookies should not brown). Cool on wire racks.
3. Store in airtight container 2 days to develop flavor. Cookies can be stored in airtight container at room temperature up to 6 weeks or in freezer up to 2 months.
Recipe from Debbie Vanni of Libertyville, Illinois. From the Chicago Tribune annual Food Guide Holiday Cookie Contest December 4, 1986
|
|
Anmerkungen zum Rezept:
keine |