Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Apple Pie #2
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Large egg yolk, slightly beat
1/2 Teelöffelcinnamon ground
Graham cracker pie crust
3/4 Tasseall-purpose flour
1 Esslöffellemon juice
1/2 Tassesugar
1/4 Tassebrown sugar Packed, light
1/4 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelnutmeg ground
5 1/2 TasseSliced, peeled cooking apples
1/4 Tassesugar
1/4 Tassebrown sugar Packed, light
1/3 Tassebutter room temperature
3 Esslöffelall-purpose flour
die Zubereitung:

Preheat oven to 374 degrees.Brush bottom and sides of crust, evenly, with egg yolk;bake on baking sheet until light brown, about 5 minutes. Remove crust from oven.Combine sliced apples, lemon juice, 1/2 cup sugar, 1/4 cup brown sugar, 3 tbsp. Flour, salt, cinnamon and nutmeg.Mix well and spoon into crust.Mix remaining flour, sugar, brown sugar and butter with fork or pastry blender until crumbly.Sprinkle topping mixture, evenly, over apples.Bake on baking sheet, about 50 minutes.Cool on wire rack. Serve at room temperature.


Anmerkungen zum Rezept:
keine