Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chilled Fruit Soup
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
6 x ca. 30 gcurrants red
6 x ca. 30 gcurrants black
6 x ca. 30 gCranberries
1 1/2 TasseMed.-dry white wine
1/2 Tassesugar
(2-inch) cinnamon stick
 Finely grated peel and juice of 1 orange
1 1/4 Tassewater
Tablespoon. creme de cassis liqueur
2/3 Tassedairy sour cream
 Black currant leaves to decorate with
die Zubereitung:

In a large saucepan, bring currants, cranberries, wine, sugar, cinnamon, orange peel and juice and water to boil. Lower heat, and cook gently until fruit is tender, about 15 mins. Discard cinnamon stick. In blender or food processor, puree fruit and liquid. Press a nylon sieve to remove seeds.

Cool, then refrigerate 1 1/2 hrs. Stir creme de cassis into soup, then pour into 4 to 6 chilled bowls. Carefully place a spoonful of sour cream on each serving, and use a skewer, feather the sour cream attractively. Decorate with black currant leaves and serve immediately. Makes 4 to 6 servings.


Anmerkungen zum Rezept:
keine