Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Watercress Soup
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 BundWatercress
500 GrammPotatoes
1000 Milliliterwater
2 EsslöffelGroundnut oil.
200 MilliliterDouble cream; (or creme fraiche).
 salt
 pepper
die Zubereitung:

1 Remove the roots and any dead leaves from the cress, wash it thoroughly. Peel and wash the potatoes, cut them in four.

2 Cook the cress in an oiled saucepan over a low heat. When the leaves have dissolved, add the water. Season. Add the potatoes, cover the pan and simmer for 20 minutes.

3 Blend the soup in a liquidizer. Add the pot of cream, stir and serve immediately.

Cress originated in the Middle-East, and grew wild in France as early as the 14th century. At that time it was only used for medicinal purposes.


Anmerkungen zum Rezept:
keine