Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Carrot And Coriander Soup
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
50 GrammUnsalted butter; (2oz)
1 1/2 Esslöffelginger finely grated
1/4 TeelöffelAllspice; cumin, chilli
 Powder
1/2 Teelöffelcurry powder
1/2 Teelöffelcoriander ground
Onions; peeled and finely
 Diced
Parsnip; peeled and diced
Stick celery; diced
1000 Grammcarrots peeled, sliced
 (2lb)
75 GrammRed lentils; washed (3oz)
25 grams long grain rice; (1oz)
1750 MilliliterVegetable stock; (3 pint)
400 milliliter can coconut milk
2 EsslöffelFreshly squeezed lime juice
3 Esslöffelcoriander freshly chopped
die Zubereitung:

Melt the butter in a heavy bottomed saucepan with the spices and cook over a medium heat for 3 minutes. Add the vegetables and stir to combine, cook for a further 8 minutes. Add the lentils and the rice, fold in before adding stock. Bring to the boil and simmer for 30 minutes - or until the vegetables are tender and the lentils have started to break down.

Blend the soup in a liquidiser until smooth. Return to the heat, add coconut milk, lime juice and coriander. Heat through but do not reboil.

Per serving: 524 Calories (kcal); 28g Total Fat; (46% calories from fat); 11g Protein; 62g Carbohydrate; 21mg Cholesterol; 2078mg Sodium Food Exchanges: 2 1/2 Grain(Starch); 0 Lean Meat; 3 1/2 Vegetable; 0 Fruit; 6 Fat; 0 Other Carbohydrates


Anmerkungen zum Rezept:
keine