Pflaumenkuchen (Plum Cake) (Rezept)

Zutaten für 16 
4 TasseFlour
Sticks butter or marg.
1 TasseSugar
1 TeelöffelSalt
Egg yolks (save whites)
1 EsslöffelVanilla
3 x ca. 450 gPurple plums (the little
 Ones) approx.
 Apricot or peach jam

Rezeptzubereitung:

make a dough from the first 6 ingredients, press into cookie sheet with your fingers, forming a rim. Spread thin layer of peach or apricot jam on top of dough. Now put your plums (which have been quartered) in rows on the dough. Beat egg whites slightly and brush over plums, sprinkle two Tbl of flour over egg whites. Bake at 375 degrees for 40 minutes. If too sour shake some powdered sugar on top.

This can also be made in the winter substituting apples for the plums.

 
Rezept suchen:
im Titel:
in den Zutaten:
suchen
 
Weitere Rezepte finden sie in der grössten Rezeptdatenbank im Internet unter
www.cuisine.at

Dort kann dieses Rezept auch als PDF-Datei angezeigt werden, in das eigene Rezeptbuch abgespeichert werden, etc.

Um dieses Rezept auf www.cuisine.at anzuzeigen folgen sie bitte diesem Link