Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lamb Shanks W/barley, Rosemary, Vegetables and Chick Peas
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Lamb shanks, trimmed (3/4 lb ea) sawed into 3 pieces each
 salt
 pepper
To 3 garlic clove(s) minced (2 tsp)
1 EsslöffelFresh rosemary or
1/2 Teelöffelrosemary dried
1/2 TasseWhole pearled or whole hulled barley washed well
1 mittelOnions coarsely chopped
Stalks celery, quartered
1 1/2 Tassewater
1 mittelPotato, peeled cut in 1 1/2" chunks
2 kleinTurnips peeled and quartered
4 kleinTo 5 carrots, quartered
2 kleinYams or sweet potatoes peeled cut in 1 1/2" chunks
1/4 x ca. 450 gGreen beans, trimmed cut in half diagonally
2/3 TasseCooked or canned chick-peas rinsed and drained
1/2 x ca. 450 gGreen peas, shelled or
10 1/2 x ca. 30 gPkg frozen peas, thawed
 lemonjuice of 1/2 lemon
1 TeelöffelLemon peel minced
2 EsslöffelParsley minced
die Zubereitung:

Put the pieces of lamb in a large, heavy 7-qt. Dutch oven. Sprinkle with salt and pepper and add the garlic, rosemary, barley, onions, celery and water. Bring to a boil over medium-high heat, lower heat and simmer, covered for 1 hour.

Add the potatoes, turnips, carrots, and yams, and cook for 20 minutes more. Add the green beans and chick-peas and cook for 10 minutes. Add the peas and cook for 5 minutes more. Remove from heat and stir in lemon juice and lemon peel. Taste for seasoning, and transfer to a warmed serving dish. Sprinkle with parsley and serve.


Anmerkungen zum Rezept:
keine