Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Classic Chicken Gumbo
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Esslöffelvegetable shortening
2 Esslöffelall-purpose flour
Onions finely chopped
Green bell pepper, fine chop
5 TasseWarm chicken broth
Tomatoes, peeled/chopped
1/2 x ca. 450 gOkra, cut into 1/4" pieces
1/2 Tasserice Uncooked
Ribs celery chopped
1 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelpepper
1/4 Teelöffelthyme
Bayleaf
Broiler-fryer chicken, cooked
die Zubereitung:

1. In large Dutch oven, melt shortening over low heat; add flour and cook, stirring, until brown, about 10 minutes (do not hurry; if flour burns, roux is ruined).

2. Add onions and bell pepper; cook until onion is translucent, about 5 minutes.

3. Slowly add warm broth; stir until broth reaches a boil.

4. Add tomatoes, okra, rice, celery, salt, pepper, thyme and bay leaf; bring to a boil.

5. Add chicken; when mixture boils again, reduce heat to low, cover and cook about 20 minutes.

6. Stir and cook, covered, 20 minutes longer.

(Home_Cooking)


Anmerkungen zum Rezept:
keine