Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Tenderloin Chinese Style
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Stephen Ceideburg
1 x ca. 450 gBeef tenderloin
3 Esslöffelsherry dry
1 1/2 Esslöffelsoy sauce
1 1/2 Teelöffeloyster sauce
1 Teelöffelsugar
1 Teelöffelcornstarch
1/2 TeelöffelBaking soda
1/4 Teelöffelsalt
Cloves garlic crushed
1 1/2 Esslöffelvegetable oil
2 mittelYellow onions, cut into thin slices
die Zubereitung:

1. Remove and discard fat from meat. Cut meat across the grain into thin slices.

2. Combine sherry, soy sauce, oyster sauce, sugar, cornstarch, baking soda, salt and garlic in medium glass bowl. Mix in meat. Cover and refrigerate at least 3 hours.

3. Heat oil in wok over high heat. Stir-fry onions in the oil until golden, 3 to 5 minutes. Transfer onions to serving plate. Keep warm.

4. Add about 1/3 of the meat to wok, spreading out slices so they do not overlap. Cook slices on each side just until lightly browned, 2 to 3 minutes. Remove meat from pan and arrange over onion slices. Repeat twice to cook remaining meat.

From "Chinese Cooking Class Cookbook" by the Editors of Consumer Guide, Publications International Ltd, 1980. Isbn 0-517-322455.


Anmerkungen zum Rezept:
keine