Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Cheese Fondue #1
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
8 x ca. 30 gNatural Swiss cheese, diced
8 x ca. 30 gGruyere cheese, diced
2 Esslöffelflour
cloves garlic halved
2 Tassewhite wine dry
1 Esslöffellemon juice
3 EsslöffelKirsch
 French bread, 1" cubes
die Zubereitung:

Place cheese in plastic bag; sprinkle with flour. Toss until cheese is coated.

Rub cut clove of garlic on bottom and side of 3-quart saucepan; add wine. Heat over low heat just until bubbles rise to surface (wine must not boil). Stir in lemon juice; add cheese, about 1/2 cup at a time, stirring constantly with wooden spoon. Stir until cheese is melted. Stir in kirsch. Pour into ceramic fondue pot over low heat. Use long-handled forks to spear bread cubes; then dip and swirl in fondue with stirring motion.


Anmerkungen zum Rezept:
keine