Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Nesselrode Pie
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
egg whites
1/4 Tassesugar granulated
3/4 TasseCoarsely chopped blanched
 Almonds toasted
1/3 TasseMaraschino cherries, cut
 In fourths
2 Esslöffelmaraschino cherry
 Syrup
1 Teelöffelvanilla
1/3 TasseSifted confectioners' sugar
1 1/2 TasseHeavy cream whipped
 ---
Recipe Vanilla-wafer Crust
die Zubereitung:

Has a frozen confection filling with a Christmas garden of cherry poinssttias and gumdrop holly atop

Beat the egg whites till foamy, add the granulated sugar gradually and beat till stiff. Fold in the almonds cherries, cherry syrup, and vanilla. Fold confectioners' sugar into whipped cream; fold into the first mixture. Pour into Vanilla-wafer Crust and freeze firm. Garnish top with cherry poinsettias and gumdrop holly leaves.

Vanilla-wafer Crust: Combine 1 1/4 cups fine vanilla-wafer crumbs and 1/3 cup melted butter or margarine. Press into buttered 9-inch pieplate; chill till firm, about 45 minutes.

Cherry poinsettias: The stem mark of maraschino cherry will be the center of flower. Holding cherry at stem end, use sharp scissors to snip it in sixths from opposite end not quite through. Spread "petals" out around stem mark.

Gumdrop holly leaves: With rolling pin, roll green gumdrops to 1/8 inch on a little sugar between sheets of waxed paper. Snip out holly-leaf shapes.


Anmerkungen zum Rezept:
keine