Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Apple Strudel (Apfelstrudel)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 1/2 TasseFlour
2 TeelöffelShortening
1/2 TasseWater, warm
1 TasseBrown sugar
1/2 TasseNuts, chopped
1/2 TeelöffelCinnamon
1 TeelöffelSalt
Egg, slightly beaten
5 TasseApple, sliced
1/2 TasseRaisins
3 TeelöffelButter, melted
Lemon, grated rind of
die Zubereitung:

Sift the flour and salt together. Cut in the 2 Tbsp shortening and add the eggs and water. Knead well, then throw or beat dough against board until it blisters. Stand it in a warm place under a cloth for 20 minutes. Cover the kitchen table with a small white cloth and flour it. Put dough on it. Pull out with hands very carefully to thickness of tissue paper. Spread with mixture made of the sliced apples, melted butter, raisins, nuts, brown sugar, cinnamon and grated lemon rind. Fold in outer edges and roll about 4 inches wide. Bake at 450-F for 10 minutes, reduce heat to 400-F and continue to bake about 20 minutes. Let cool. Cut in slices about 2 inches wide.

Arts Press, 1936.


Anmerkungen zum Rezept:
keine