Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sambuca Chocolate Sauce
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tassewater
2/3 Tassesugar
3/4 TasseUnsweetened cocoa powder; (preferably Dutch
 Process)
1/2 Teelöffelsalt
1/2 Tasseheavy cream
1/2 Stick unsalted butter; (1/4 cup)
1 Teelöffelvanilla
1/4 TasseSambuca; or to taste
die Zubereitung:

In a small heavy saucepan combine water and sugar and boil, stirring, until sugar is dissolved. Remove pan from heat and whisking cocoa powder, whisking until smooth. Whisk in salt, cream, and butter and return pan to moderately low heat, whisking until butter is melted. Simmer sauce until thickened slightly, about 2 minutes, and stir in vanilla and Sambuca. Cool sauce completely and transfer to a jar with a tight-fitting lid. Sauce keeps, covered and chilled, 1 month. Serve sauce warm over ice cream.


Anmerkungen zum Rezept:
keine