Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Sago (Saboodana) Chivda
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseLarge grain sago; (frying variety)
1 EsslöffelPeanuts
1/2 Esslöffelcashew nut pieces
Green chillies chopped; (3 to 4)
1/4 TeelöffelTurmeric powder
 salt
1/2 TeelöffelSugar powdered
Pinches citric acid powdered; (2 to 3)
 Oil to deep fry
die Zubereitung:

Heat oil in a large frying pan.

Keep enough distance between you and stove.

Sago crystals pop quite vigorously sometimes.

Put in some sago, allow to pop well.

Remove while white. Drain onto kitchen paper.

Repeat for remaining sago. Transfer to large plate.

Fry peanuts till golden, drain, add to sago.

Fry cashews till golden, add to sago.

Fry green chillies till crisp, add to sago.

Sprinkle all other ingredients on sago.

Mix with both hands till well coated.

Cool well before storing in airtight jar.

Making time: 20 minutes

Shelflife: 10-12 days or more


Anmerkungen zum Rezept:
keine