Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Lamb Pasanda
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 x ca. 30 gGhee or unsalted butter; (40g)
6 x ca. 30 gOnions - peeled and thinly sliced; (175g)
1 x ca. 450 gLean lamb; (leg or neck fillet)
 cubed (450g)
cloves garlic peeled, crushed
Inch; (25mm) piece fresh
 Root ginger
 Peeled and finely
 Grated
1/4 x ca. 1/2 LiterNatural yoghurt; (150ml)
1/2 TeelöffelSchwartz Turmeric
2 TeelöffelSchwartz Ground Coriander
1 TeelöffelSchwartz Ground Cumin
1/2 TeelöffelSchwartz Ground Nutmeg
1 grossPinch Schwartz Cayenne Pepper
1/3 x ca. 1/2 LiterWater; (200ml)
1/4 x ca. 1/2 LiterSingle cream; (150ml)
1 x ca. 30 gGround almonds; (25g)
1/2 Teelöffelsalt
1 TeelöffelSchwartz Garam Masala
 Toasted blanched almonds to garnish; (optional)
die Zubereitung:

Melt the butter in a large frying pan and fry the onions until just beginning to brown. Add the lamb and cook until browned. Add the garlic, ginger, yoghurt, Turmeric, Coriander, Cumin, Nutmeg, Cayenne Pepper and water and bring to the boil.

Cover and simmer for 30 minutes or until the meat is tender. Stir in the cream, almonds, salt and Garam Masala. Heat through gently and serve garnished with the toasted almonds.


Anmerkungen zum Rezept:
keine