Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Salmon Tempura Roll with Mirin Leeks, Wasabi Oil and Soy Syr
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Leeks julienned, white only
1 EsslöffelClarified butter or neutral oil
1/3 TasseMirin
 salt
 pepper
1 Esslöffelbutter whole
Salmon paillards, 3 ounces each
Sheets nori
2 TasseRice flour
 Soda water
 Vegetable oil for frying
 Toasted sesame seeds for garnish
 Gari, pickled ginger for garnish
die Zubereitung:

Heat pan and saute leeks. Do not caramelize, keep them white. Deglaze with mirin and reduce all liquid. Toss in butter and check for seasoning. Lay salmon paillard to cover 2/3 of nori sheet. Lay cooled leeks on salmon and roll. Save 1/4 of the leeks for plate up. In a stainless steel bowl, whisk soda water into rice flour until a paint consistency is achieved. Heat oil to 375 degrees. Dip roll into tempura and fry until golden brown. The salmon should end up medium rare at most!


Anmerkungen zum Rezept:
keine